homeopaat zoeken

Ook huisdieren kunnen veel baat hebben bij homeopathie

Als u een huisdier heeft, dan is de kans natuurlijk groot dat hij wel een ziek is. Infectieziekten, angst en huidproblemen zijn veel voorkomende klachten bij dieren. Maar wat kunt u daar aan doen? Veel diereneigenaren gaan meteen met hun huisdier naar de dierenarts. Toch kan hij ook niet altijd helpen. Een alternatief waar niet vaak aan wordt gedacht, is homeopathie. Er zijn verschillende middelen waar uw huisdier veel baat bij kan hebben.


Homeopathie voor huisdieren is in opkomst. En dat is natuurlijk niet zo maar. Steeds vaker proberen baasjes homeopathische middelen of behandelingen uit. Vaak met positief effect! Homeopathie valt onder de alternatieve geneeswijzen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van plantaardige en natuurlijke middelen. Maar wanneer is homeopathie geschikt? En welke aandoeningen bij uw huisdier kunnen goed behandeld worden?

Klachten bij huisdieren

Huidproblemen bij de hond of blaasgruis bij de kat. Dat zijn twee veelvoorkomende klachten waar ook uw huisdier mee te maken kan krijgen. Huidproblemen uiten zich meestal in rode bultjes, jeuk, eczeem of ontstekingen in de huid. Vaak wordt dit veroorzaakt door een allergische reactie. Er zijn verschillende homeopathische middelen in de vorm van capsules of druppels die hier goed bij kunnen helpen. Datzelfde geldt voor blaasgruis. Voor goed advies kunt u contact opnemen met een homeopaat die gespecialiseerd is in homeopathie bij dieren.Niet alleen lichamelijke klachten maar ook gedragsproblemen bij huisdieren zijn te verhelpen met homeopathie. Veel huisdieren met extreme angst, agressie of stress komen terecht bij een dierenarts. Een dierenarts kan uw huisdier medicijnen voorschrijven die vaak tal van bijwerkingen hebben. Homeopathische middelen zijn natuurlijke producten waardoor uw huisdier minder last heeft van bijwerkingen. De homeopathische middelen kunnen echter wel net zo effectief zijn als reguliere medicijnen.

Wanneer homeopathie?

De meeste lichamelijke en psychische aandoeningen bij huisdieren zijn goed te verhelpen met homeopathie. Zo kan uw hond met artrose of uw kat met acute of chronische diarree uitstekend geholpen worden door een dierenarts die gespecialiseerd is in homeopathie. Daarnaast komen veel mensen terecht bij de homeopathische middelen als hun huisdier ernstig of ongeneeslijk ziek is. Pijn kan met sommige behandelingen afnemen waardoor het dragelijker wordt voor uw huisdier. Kijk altijd goed of uw dierenarts ook gespecialiseerd is in homeopathische behandelingen.

Verzekeren voor homeopathie

Huisdieren worden steeds vaker verzekerd voor dierenartskosten. Het verzekeren van uw huisdier kan u veel geld besparen want een bezoek aan een dierenarts kan hoge kosten met zich meebrengen. Een huisdierenverzekering dekt een percentage van de dierenartskosten waardoor de rekening aanzienlijk lager wordt. Maar hoe zit dit met een homeopathische behandeling? Homeopathie wordt door sommige verzekeraars ook vergoed. Hierdoor is homeopathie dan ook zeker niet duurder dan reguliere dierenartsenzorg. Sterker nog, homeopathie is in de meeste gevallen zelfs voordeliger.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over klachten bij huisdieren? Of bent u op zoek naar een goede dierenarts of huisdierenverzekering? Kijk dan op Zoekdierenarts.nl.2012-12-04 16:06:23